Multer på Flue

Sommeren er over os, og det er min favorit fisketid på året. For det er nu multerne indtager vores kyster, og vi kan møde de stærke fightere.

Fluefiskeri efter multer er vildt spændende og til tider frustrerende, når de store fisk ikke vil hugge. Men når de så endelig hugger, er det vildt, og så skal grejet være klar.

Joe med Multe

Joe med Multe.

Multefiskeriet.

Jeg må sige, at multefiskeriet virkelig har fanget mit hjerte. Det er et super spændende og visuelt fiskeri, og samtidig er multerne virkelig en stor udfordring at overliste.

At fange en multe er ikke nemt, og der skal bruges mange timer på kysten, hvis man skal have et stabilt fiskeri efter dem. Derfor er det også ekstra vigtigt, at ens fiskegrej er tip-top i orden, når man fisker.

Krogene, jeg bruger på mine fluer, skal være syle spidse, så de kan sætte sig i multens læderagtige overlæbe, og derfor bruger jeg en Owner ST36 trekrog str. 18, som altid kroger 100%

"The Green Avanger" bundet på st56 str 18

“The Green Avanger” bundet på ST-36 str 18

Mit Grej til Multerne

Når man nu sniger sig langs stranden efter multerne, er det vigtigt, at man har orden på sin flueline, så den ikke hænger i sten og tang, lige når man skal til at kaste. Derfor er en linekurv et must. Jeg bruger selv en Xstream linekurv. Jeg fisker med en ST.Croix Legend Elite klasse 6 fluestang, som passer perfekt sammen med Xstream WF8500 klasse 6 flueline. Det er vigtigt at have en flueline, der kaster godt, og som samtidigt kan lave en delikat præsentation af fluen. Dette kan en Xstream WF8500. Mit forfang og forfangsspids består af et 12’ 0,25 LAWSON monofil forfang med 1 meter 0,20 Xstream fluocarbon tippet, så er jeg sikker på, at jeg ikke skræmmer multerne.

multemflue

Polaroiserende Fiskebriller

En yderst vigtig faktor ved fiskeriet er, at man kan se multerne nede i vandet, og her er det vigtigt med et par gode polaroidbriller, der kan klare opgaven. Jeg skifter imellem 2 par polaroidbriller, et par Xstream view i farven gul, og et par view i farve Amber. Så har jeg én brille til højt solskinsvejr og én til overskyet vejr. Således kan jeg veksle imellem dem, når vejret og lysforholdende ændrer sig under pürschen.

Xstream Polaroid brille VIEW Photocromic-910-9865VP-False-1559 (1)

Tålmodighed

Ikke mindst er tålmodighed en vigtig faktor. Der kan gå lang tid før multerne viser sig, og man får fisket til dem.  At få dem til at hugge er endnu værre, men når det først sker, er det hele ventetiden værd. Fiskene er ofte over 2kg og de fighter, så man kan høre englene synge sammen med hjulet!

Knæk & Bræk

Joe