Danske kystklassikere

2Biz har i mange år haft kystfluer i kataloget, men efterhånden som bombarda- og kystfluefiskeriet er blevet mere og mere populært, er efterspørgslen på fluer til det danske kystfiskeri eksploderet. Vi får produceret vores fluer hos Englands vel nok mest ansete flueproducent, og der er tale om virkeligt holdbare fluer, som kan tåle at fighte fisk efter fisk.

Ny-klassiskere som Pattegrisen og Brenda er allerede en del af sortimentet, men nu lanceres en hel række klassikere samt en nyhed, som er specialudviklet til bombardafiskeri.

 

Alt TextEn vaskeægte havørredkiller om sommeren når de små og talrige mysis er på menuen. Flash Mysis har igennem de seneste 30 år fanget utallige og store havørreder i det lune kystnære sommervand. Flash Mysis er også en oplagt ophængerflue typisk foran en Pattegris eller Sølvræv, det er ikke sjældent, at det giver ekstra action at tilbyde mere end ét valg til havørrederne.
Alt TextMagnus Ting Mortensens “Magnus” har siden 70’erne været en fynsk favorit. Den lille uanselige nullermand med det bløde kropshackle og de røde øjne ligner ikke noget bestemt byttedyr, men hvad gør det, når bare havørreden tænker “MAD!”? Magnus bør have en fast plads i æsken hos enhver seriøs havørredfisker, for der er bare dage, hvor den er alt andet overlegen, uanset om fiskene har rejer, mysis, kutlinger eller hundestejler på menukortet.   
Alt TextClaus Eriksens tunede Magnusvariant er endnu en fynsk opfindelse. Her er kroppen skiftet til litebrite, og fronthacklet er peppet op i en skrap pink. Egentlig var den beregnet til vinterfiskeriet, men mange fluefiskere har indset, at den tiltrækker opmærksomhed og er en fremragende fiskefinder hele året.
Alt TextThomas Hansens bud på en lille rejeimitation som han bruger meget i sommerperioden og det tidlige efterår. Hindsholmfluen blev kendt i havørredens hemmeligheder, og er en fast bestanddel af mange kystfiskeres arsenal, netop i den svære periode hvor havørrederne for alvor er på gydetræk. De store kuglekædeøjne giver et fantastisk bevægelsesmønster, som virkelig kan varieres frækt og forførende efter et bombardaflåd.
Alt TextFrank Jensens sjællandske kystklassiker har efterhånden spredt sig til andre dele af landet med stor succes. Den bindes i et utal af varianter, men altid med den velkendte kobberdubbing som udgangspunkt. Både i vinteren og det tidlige forår hvor havørrederne fokuserer på de første små tanglopper, og i efteråret hvor små fluer lokker, er kobberbassen et sikkert hit på havørredernes menukort. Kobberbassen er muligvis også en af de havørredfluer, der fanger flest multer som bifangst igennem sommeren, så har den finner og svømmer i vandet, er kobberbassen altid den rette medicin.
Alt TextDe fynske fluebindere har været pionerer i mange år, sølvræven er et produkt af dette. Skabt i en tid hvor alverdens eksotiske materialer var både dyre og svære at skaffe, er sølvræven et studie i enkelthed og effektivitet. De bløde og forførende rævehår samt den sparsomme flash gør sølvræven til en perfekt allroundflue, som bør findes i enhver seriøs kystfiskers boks.
Alt TextAlt TextHans Pedersen fra Ækvatorsport i Odense har været ved stikket og skabt en flue, som langsomt men sikkert er ved at udvikle sig til en bombardasensation på de fynske kyster. Den kan selvfølgelig fiskes på almindelig fluestang også, og ligheden med en børsteorm er slående, men når først der sættes fart på fluen sker der ting og sager! Både den brune og den pinke version skovler fisk på land, og har gjort det både vinteren, foråret og sommeren igennem. En vaskeægte neoklassiker er født.